Al mercat hi ha diferents solucions habitacionals aptes per a qualsevol butxaca i necessitat. Les cases mòbils. per exemple. han esdevingut una solució ideal per a aquells que prefereixen un estil de vida nòmada.

A Finques Rodés t’expliquem quines són les característiques i els avantatges de les cases mòbils.

La característica principal d’una casa mòbil és precisament la possibilitat de poder canviar-la de lloc sense necessitat de desmuntar-la, simplement amb l’ajuda d’un remolc.

Aquest tipus d’habitatges no necessita fonamentació ni llicència d’obra, per això solen ser molt més econòmics.

Tot i això, un dels dubtes principals que es té respecte a les cases mòbils és el fet d’on es poden ubicar, ja que encara que es poden adaptar a qualsevol terreny i són molt fàcils de muntar, han de complir certes condicions d’habitabilitat i amb les ordenances municipals. Si ens plantegem col·locar-lo en un terreny rústic és imprescindible consultar la normativa de la comunitat autònoma.

Legalment una casa mòbil és un bé moble i, per tant, estan regulades al Codi Civil a l’article 335 i a la Norma UNE-EN 1647. Això significa que tenen alguns avantatges legals pel que fa als requisits tècnics o els tràmits burocràtics, ja que bàsicament no requereix permís d’edificació.

En general, el més convenient és que siguin habitatges autosuficients encara que també es poden connectar a una xarxa i en el cas de requerir subministraments de l’Ajuntament, sí que hauran de tramitar alguna documentació extra, ja que es consideraria més un bé immoble.

Un altre dels grans avantatges de les cases mòbils és el seu preu, ja que en estar construïdes a fàbriques, hi ha models estàndard, així com la possibilitat de sol·licitar-ne una amb dissenys més senzills o més moderns. El preu variarà depenent de les dimensions, característiques i extres que es vulguin incloure.