Encara que no se sol parlar molt sobre aquest tema quan es plantegen les despeses de la compra o del lloguer d’un habitatge, moblar un pis complet hauria de contemplar-se en una de les partides del nostre pressupost global, ja que d’aquesta manera podrem començar a viure a la nostra llar amb totes les comoditats des del primer moment.

 

A Finques Rodés t’ajudem a calcular el pressupost per a moblar un pis complet.

El pressupost de moblar un pis complet sempre variarà tant de la grandària i del nombre d’habitacions que hi hagi, com de la qualitat dels mobles que anem a comprar.

En realitat, el primer pas hauria de ser fixar una quantitat de diners màxima que podem utilitzar per a la compra del mobiliari, ja que tancant el pressupost ens resultarà més fàcil comprar els mobles imprescindibles i no gastar diners en altres compres més innecessàries.

El més recomanable és comprar els mobles que són imprescindibles per a cada estada per a començar a viure amb comoditat i més endavant anar completant la decoració a poc a poc amb accessoris i complements.

Una vegada tinguem clar l’estil que li volem donar a l’habitatge, cal mesurar bé l’espai de cada estada i comprar mobles en funció de l’espai, així mateix i per a controlar millor el pressupost, és important apostar per mobles més funcionals i versàtils com a sofàs-llits, mobles auxiliars amb rodes, etc., sobretot en pisos amb poc espai.

Un pressupost mitjà per a moblar per complet un pis es reparteix de la següent manera:

➔ Per al saló menjador: sofà, taula de menjador, cadires, moble del saló, aparador i taula de centre, entre 4.000 i 6.500 euros.

➔ Per al dormitori principal: llit i tauletes entre 450 i 1.200 euros.

➔ Per al dormitori infantil: fins a uns 3.000 euros aproximadament depenent de les necessitats: llit niu, lliteres o llit.

➔ Per al rebedor: entre 300 i 900 euros, que és el que costa aproximadament un mirall i algun moble accessori.

Com parlem de moblar un pis no incloem el preu ni de la cuina ni dels banys, i en aquest cas caldrà calcular un pressupost més alt.