Llogar sempre és una bona manera d’obtenir rendibilitat però no només per a aquells propietaris que compten amb un immoble complet, sinó que també pot ser una alternativa per a aquelles persones que tenen habitacions extra i es plantegen la idea de poder llogar-la per guanyar uns diners extra.

 

A Finques Rodés us expliquem com es pot llogar una habitació amb garanties.

 

En un lloguer d’arrendament d’habitacions només es lloga la part de l’habitatge corresponent a aquest dormitori, juntament amb el dret a l’ús de la resta de zones comunes de l’habitatge.

 

Es tracta d’un tipus de contracte que pot tenir una durada mensual, trimestral o fins i tot un curs acadèmic, si es tracta d’estudiants o professors, i està regulat pel Codi Civil en comptes de per la Llei d’arrendaments urbans, cosa que significa que no es pot estendre la durada del que s’hagi signat al contracte.

 

El més important que ha d’aparèixer en un lloguer d’habitació és: quina és l’habitació concreta que ocuparà l’inquilí, la durada i el preu del lloguer, quins són els serveis que s’inclouen en aquest lloguer, si hi ha possibilitat de subarrendar l’habitació, qui es farà càrrec de les despeses extra i la fiança. Així mateix, ha d’incloure les dades, tant del propietari com de l’inquilí, i la signatura de les dues parts.

 

El lloguer d’una habitació també es pot fer sense contracte, però a l’hora que sorgeixin problemes, el propietari es pot veure en dificultats per poder fer fora l’inquilí, per això igual que passa amb qualsevol altre tipus d’arrendament, sempre és important comptar amb un contracte on s’especifiqui tot i si és possible redactat amb ajuda professional.