Estem d’acord que els temps han canviat i que avui dia les persones prefereixen cases menys compartimentades i espais oberts, però el prescindir de murs o envans de vegades complica a l’hora de decidir com decorar i establir els diferents ambients en un espai obert.

A Finques Rodés t’expliquem com organitzar i moblar amb èxit un espai obert.

Cada llar és diferent depenent de cada família i les seves necessitats, per això és molt important tenir en compte els nostres gustos i analitzar tres factors principals per organitzar un espai obert: quina zona utilitzem més, de quant espai disposem i com millorar espais.

La importància de la taula

És un dels mobles més importants i és fonamental a l’hora d’organitzar un espai obert: darrere del sofà ha d’anar paral·lel a menys d’un metre i si la posem a la cuina, hauria d’anar en paral·lel al costat més llarg o al costat illa o península com a extensió.

Moblar en rectangle

El més habitual és disposar el saló i el menjador a costats oposats però per trencar la linealitat es pot incloure guix o pladur amb l’objectiu d’ocultar la cuina americana i incloure catifes per separar visualment l’espai i utilitzar focus i llums per delimitar zones.

Moblar en quadrat

En aquest cas, també el guix i el pladur ajuden a definir zones, com ara posar una paret on col·locar els electrodomèstics que ajudi a definir l’ambient.

Moblar espais llargs

Si es tracta d’un espai llarg i més estret no convé col·locar mobles al llarg de les parets per evitar la sensació de passadís, per tant, l’ideal és fer servir la paret més curta com a punt focal per disposar els mobles, col·locar la televisió a la paret que vulguem triar i en línia, al centre posar el sofà, la taula de menjador i la cuina.