Cada vegada més persones treballen des de casa, cosa que significa que passen més temps a casa i utilitzen més recursos. Això pot augmentar la petjada de carboni de casa teva, però, hi ha algunes accions que pots prendre per reduir-la mentre treballes des de casa. A Finques Rodés et deixem algunes idees.

 

Ajusta la temperatura de casa teva

Si ajustes la temperatura de casa teva segons les teves necessitats de comoditat, podràs estalviar energia i reduir les emissions de carboni, per això configura el termòstat a una temperatura més baixa a l’hivern i més alta a l’estiu, i assegura’t d’apagar la calefacció o l’aire condicionat quan no estiguis a casa.

 

Utilitza la llum natural

Treballar a prop d’una finestra o en un espai ben il·luminat amb llum natural pot reduir el consum d’energia dels llums i millorar-ne l’estat d’ànim. Si necessiteu il·luminació addicional, utilitzeu llums LED de baix consum.

Apaga els dispositius electrònics quan no els estiguis usant

Els dispositius electrònics poden consumir molta energia fins i tot quan estan en mode d’espera o standby. Assegureu-vos d’apagar i desconnectar els dispositius que no utilitzeu, com ara el monitor de l’ordinador, la impressora i altres dispositius.

 

Tria un ordinador portàtil de baix consum energètic

Els ordinadors portàtils consumeixen menys energia que els ordinadors de taula, i alguns models tenen funcions d’estalvi d’energia que redueixen encara més el consum d’energia.

 

Utilitza energia renovable

Pots reduir la teva petjada de carboni en utilitzar energia renovable per alimentar la teva llar. Considera la possibilitat d’instal·lar panells solars al sostre de casa teva per generar energia solar o contractar un proveïdor d’energia renovable.

 

Redueix el consum d’aigua

Reduir el consum d’aigua a la llar també pot ajudar a reduir la teva empremta de carboni. Fes servir una dutxa amb reductor de cabal, tanca l’aixeta mentre et raspalles les dents o et rentes les mans i arregla les possibles fuites d’aigua.

 

Redueix els residus

Assegura’t de reciclar i compostar els residus de casa teva, utilitza productes recarregables o reutilitzables i redueix l’ús de productes d’un sol ús.

 

Seguint aquestes accions, pots reduir la petjada de carboni de casa teva mentre treballes des de casa. Recordeu que petits canvis en el vostre comportament diari poden fer una gran diferència en la reducció de les emissions de carboni i ajudar a protegir el medi ambient.