Si has heretat un habitatge i tens pensat vendre’l és molt important conèixer quins són els tràmits i gestions que hauràs de realitzar per poder realitzar l’operació.

A Finques Rodés t’expliquem els passos que cal seguir si vols vendre un habitatge heretat.

Una de les coses més importants que cal saber és que per poder vendre aquest habitatge heretat cal acceptar l’herència, i un cop fet això, cal seguir els passos següents:

1. En primer lloc, cal recopilar tota la documentació necessària que inclou: el certificat de defunció, el certificat d’últimes voluntats i una còpia autoritzada del testament, si existeix.

 

2. A continuació, cal formalitzar l’escriptura d’adjudicació de l’herència davant de notari, on a més de la documentació anterior, caldrà presentar les escriptures del pis.

a. Si hi ha testament, cal fer un inventari dels béns i deutes del difunt i posteriorment, signar l’escriptura de partició o quadern particional.

b. Si no hi ha testament, caldrà determinar qui són els hereus i s’ha de signar l’acta de declaració d’hereus i l’escriptura particional.

 

3. Un cop fet això, arriba el moment del pagament dels impostos que són l’impost de successions i la plusvàlua municipal.

 

4. El següent pas és inscriure el pis al Registre de la Propietat, que no és pas obligatori, però que en el cas de voler vendre l’immoble és imprescindible.

 

5. Finalment i un cop l’habitatge està registrat, es pot procedir a la venda de l’immoble.

 

Cal tenir en compte que pot passar que hi hagi diversos hereus i que hi hagi persones que no vulguin acceptar la seva part de l’herència, per això, és molt important acudir a algun professional que ens pugui ajudar a gestionar qualsevol situació que pugui sorgir derivada de la venda d’un habitatge heretat.