Des de la Llei Hipotecària de 2019 els bancs ja no poden obligar a contractar cap assegurança o producte a l’hora de concedir hipoteques encara que sí que poden aplicar certes bonificacions si es contracten els seus productes addicionals. Això ens fa plantejar-nos el dubte de si val la pena contractar les hipoteques amb productes vinculants.

A Finques Rodés t’expliquem quins són els pros i els contres de contractar productes addicionals amb la hipoteca.

Les entitats bancàries ofereixen nombrosos productes associats a una hipoteca que, en cas de contractar-los, milloren les condicions del préstec. Aquests en són alguns: domiciliació de la nòmina, tenir un compte corrent, disposar de targeta de crèdit i/o dèbit, obrir un pla de pensions i contractar diferents tipus d’assegurances.

Els pros de contractar hipoteques sense productes addicionals

Quan es contracta una hipoteca sense productes vinculants s’eviten moltes obligacions de pagament amb el banc, a més, a vegades aquest tipus de productes no es necessiten ni s’utilitzen i és una despesa innecessària; entitats que ens ofereixin aquests serveis a preus més barats.

Els contres de contractar hipoteques sense productes addicionals

De vegades els productes que es contracten en altres entitats surten més cars que contractant de manera conjunta amb la hipoteca. Així mateix, les condicions de contractació de la hipoteca varien i fan que el préstec tingui interessos més alts i paguem més diners per no contractar productes associats.

Per tot això, és complicat determinar si convé contractar una hipoteca amb productes associats o sense, ja que abans de signar qualsevol préstec sempre és recomanable comparar diferents hipoteques i triar aquella que realment ens resulti adequada per a nosaltres.