Avui dia gairebé tothom ha sentit a parlar de les cases modulars o cases prefabricades, és a dir aquells immobles que es construeixen a fàbriques mitjançant mòduls per posteriorment portar-los a un lloc i acoblar-los per construir un habitatge. Doncs, aquest tipus de construcció s’ha extrapolat als edificis per crear immobles amb les mateixes característiques.

 

A Finques Rodés us expliquem en què consisteix l’arquitectura modular.

 

Els blocs d’habitatges també estan experimentant canvis pel que fa als sistemes tradicionals de construcció, de manera que estem davant d’un apogeu de l’arquitectura modular, no només per a cases individuals sinó per a edificis complets.

 

L’arquitectura modular comparteix certes característiques amb les cases prefabricades, com ara que hi ha algunes parts de l’habitatge que es realitzen en una fàbrica en comptes de construir-se directament a la ubicació, cosa que permet un millor control de qualitat de la construcció i poder arribar-hi a una producció estandarditzada. En qualsevol cas, hi ha moltes promotores immobiliàries que aposten per aquest tipus de construcció gràcies als seus nombrosos avantatges:

 

Major rapidesa d’execució: els temps de construcció es redueixen fins a un 60%, respecte a una construcció tradicional, ja que tot es realitza a la fàbrica de manera estandarditzada.

 

Menys costos: en reduir el temps, gràcies a la fabricació de mòduls i a la producció a gran escala, també es redueixen els costos de fabricació.

 

Increment de l’eficiència energètica: aquest tipus de construccions s’adapten millor a les exigències de certificat energètic, usant materials ecològics, a més d’implementar energies renovables per aconseguir mòduls prefabricats, que són molt més eficients energèticament, a més a més el fet que siguin mòduls que s’encaixen i s’acoblen perfectament eviten les pèrdues de calor o de fred.

 

Disminució de l’impacte ambiental: la construcció a fàbriques genera menys residus, cosa que a més redunda en la disminució de les despeses per eliminar-les.

 

Possibilitat de personalització: encara que parlem de mòduls fabricats de manera estàndard, l’arquitectura modular permet perfectament dissenyar i modificar per poder personalitzar, depenent de les necessitats i el gust dels compradors.

 

Major flexibilitat i mobilitat: l’arquitectura modular es pot adaptar a molts usos, a més que es poden moure amb molta més facilitat sense patir cap deteriorament.