Un dels tipus d’habitatges que podem trobar al mercat és el dúplex o també hi ha la possibilitat que vagis a construir el teu propi habitatge i estiguis plantejant-te la possibilitat de construir una casa de dues plantes.

Encara que per descomptat es tracta d’una elecció que depèn de gustos personals, viure en una casa amb dues plantes condiciona no només la forma de l’habitatge sinó la manera com s’hi viu.

A Finques Rodés t’expliquem el que és bo i el que és dolent de viure a cases de dues plantes.

En cas de construir un habitatge de dues plantes, un dels avantatges principals és que s’ocupa menys terreny, ja que la superfície que ocupa la planta alta duplica la superfície sense ocupar més espai de la parcel·la.

D’altra banda, la divisió funcional d’un habitatge de dues plantes també és un dels seus avantatges, ja que se sol col·locar la zona de nit a la planta alta, quedant els dormitoris i els banys en una part molt més privada i l’àrea social o part de dia a la planta baixa, de manera que hi ha una major independència de l’ús i menor interferència entre les àrees.

Un dúplex també té l’avantatge que s’afavoreix la il·luminació i la ventilació, ja que en dividir-se la superfície de l’habitatge permet que els ambients no es barregin i es millori la relació amb l’exterior, sobretot en cases que compten amb terrenys.

Així mateix, en un terreny un habitatge de dues plantes compta amb una expressivitat visual més gran, ja que són dos nivells amb alçades que donen una millor imatge de l’habitatge.

No obstant això, un habitatge de dues plantes sol tenir l’inconvenient més gran de l’ús de les escales, a més que és molt més complicat mantenir una bona temperatura a les dues plantes per la qual cosa es consumeix més energia.

Això no obstant, coneixent els pros i els contres dels dúplex i habitatges de dues plantes i analitzant les teves circumstàncies personals, podràs determinar si aquest tipus d’habitatge s’ajusta als teus gustos i necessitats.