Negociar el preu del lloguer pot ser una tasca complicada, però hi ha alguns consells que et poden ajudar a obtenir el millor tracte possible. A Finques Rodés et deixem algunes claus per negociar el preu del lloguer.

 

Investiga el mercat

Abans de començar a negociar, és important investigar el mercat del lloguer a la zona on es troba la propietat. Això us donarà una idea clara dels preus del lloguer a la zona i us ajudarà a determinar si el preu del lloguer que s’està oferint és just.

 

Parla amb l’arrendador

Parla amb l’arrendador i fes preguntes sobre la propietat, com ara el seu historial de lloguer, el cost dels subministraments i les reparacions que s’han fet. Això et pot ajudar a comprendre millor el valor de la propietat i a negociar un millor preu.

 

Ofereix un preu just

Cal oferir un preu just i raonable basat en la investigació de mercat i qualsevol problema que hi pugui haver amb la propietat. El més probable és que hagis de fer una oferta inicial més baixa per deixar espai per negociar.

 

Considera la durada del contracte de lloguer

Si estàs disposat a comprometre’t amb un contracte de lloguer a llarg termini, pots considerar oferir un preu més baix. Els propietaris poden estar disposats a acceptar un preu més baix si saben que tindran un llogater fiable per un període prolongat de temps.

 

Demana millores o reparacions

Si hi ha problemes a la propietat, com una nevera vella o un terra trencat, podeu demanar a l’arrendador que faci millores o reparacions a canvi d’un preu de lloguer més baix.

 

Sigues flexible

Cal ser flexible en la negociació, però no cedir aspectes importants per a tu. L’ideal és trobar un equilibri que sigui beneficiós per a les dues parts.

 

Considera altres incentius

Si l’arrendador no està disposat a baixar el preu del lloguer, considera demanar altres incentius, com ara la inclusió dels subministraments en el preu del lloguer o de serveis addicionals, com ara neteja de la propietat.

 

Prepara’t per a contrapropostes

L’arrendador pot fer una contraproposta, així que cal estar preparat per negociar en conseqüència. Considereu acuradament qualsevol contraproposta i decidiu si cal fer una oferta més alta o acceptar el preu proposat.

 

Per negociar el preu del lloguer, és important considerar tots aquests aspectes però amb aquests consells, hauries de poder negociar un millor preu pel teu lloguer.