Comprar una casa és una de les inversions més importants que pots fer a la vida, i obtenir una hipoteca és un pas fonamental en aquest procés. Abans de signar qualsevol document, és important fer les preguntes correctes per assegurar-te que estàs prenent la millor decisió financera per a tu i la teva família. A Finques Rodés us presentem algunes preguntes importants que heu de fer abans de signar una hipoteca.

 

Quina és la taxa d’interès?

La taxa d’interès és un dels factors més importants a considerar en obtenir una hipoteca. Assegureu-vos d’entendre la taxa d’interès oferta i com pot afectar els pagaments mensuals i el cost total de la hipoteca.

Quin és el termini del préstec?

El termini del préstec fa referència al període de temps que tindràs per pagar la hipoteca. Per això, igual que passa amb la taxa d’interès, convé entendre aquest concepte, ja que també influeix en els pagaments mensuals i en el cost total de la hipoteca.

Quant finançarà el banc?

En general, el banc sol finançar fins a un 80% del valor de taxació per això, és important conèixer quina és la quantitat que obtindrem amb la hipoteca i controlar si tenim els diners suficients per fer front a aquest percentatge que no anem a obtenir i a les despeses de compravenda.

Hi ha alguna penalització per pagament anticipat?

Assegureu-vos de preguntar si hi ha alguna penalització per pagar la hipoteca abans de la data de venciment, ja que si estàs considerant pagar la teva hipoteca més ràpid del que s’esperava, aquesta informació pot ser important per a tu.

Quins són els costos de tancament?

Els costos de tancament són les despeses que has de pagar per obtenir la hipoteca, incloent-hi càrrecs per avaluació, honoraris de l’advocat i altres despeses administratives. És important contemplar aquesta informació per no emportar-te sorpreses.

Quin tipus d’hipoteca és?

Hi ha diversos tipus d’hipoteques disponibles, incloent hipoteques fixes i variables, per això cal informar-se bé sobre el tipus d’hipoteques que estàs obtenint i com pot afectar el finançament total.

Quins són els requisits per obtenir-la?

Assegureu-vos de preguntar sobre els requisits exigits per obtenir la hipoteca, incloent els ingressos mínims i l’historial creditici necessari.

 

Fer aquestes preguntes abans de signar una hipoteca pot ajudar-te a prendre una millor decisió sobre les teves finances i la teva futura llar. Recorda que sempre és important llegir acuradament els termes i condicions de qualsevol contracte abans de signar o demanar assessorament professional.