Quant li costa a un estudiant viure a Barcelona

Barcelona, a part de ser una localitat molt visitada per turistes, també és una ciutat molt estudiantil per la gran oferta que hi ha en formació i universitats. Cada any, la capital catalana rep milers d’estudiants de la resta de Catalunya, de les Illes Balears i d’altres ciutats d’Espanya, i fa uns quants anys que joves de tot el món també trien Barcelona per fer el seu Erasmus. Si ets estudiant i has triat la capital catalana com la teva destinació, has de tenir molt en compte que es tracta d’una ciutat bastant cara. Avui a Finques Rodes volem aclarirquant li costa a un estudiant viure a Barcelona.

Preu de l’habitatge a Barcelona

Després d’haver triat els estudis i el centre on cursar-los, una de les primeres passes és pensaron viure.

Hi ha tres opcions: allotjar-se en unaresidència d’estudiants, buscar un petit pis o estudi per viure sol o anar a un pis compartit. Les dues primeres opcions són les més costoses, mentre que la darrera és l’alternativa més barata.

De residències n’hi ha un gran repertori: des de les més luxoses amb totes les comoditats (grans habitacions, servei de neteja, àpats preparats, sales d’estudi, sales d’oci, gimnàs, terrassa, etc.), les quals costen al voltant de 1.000€/mes; fins a les més senzilles, que surten per la meitat de preu.

Buscar una residència d’estudiants té moltes avantatges i és una opció molt encertada tant pels que vénen totalment sols i volen relacionar-se, com pels que només disposen de temps pels estudis. Això sí, triar la residència més adequada és una decisió totalment personal, en la qual s’ha de tenir en compte la distància entre aquesta i el centre d’estudis elegit.

Per altra banda, hi ha la possibilitat de llogar un pis. Els districtes de Barcelona que concentren més estudiants són: l’Eixample, Gràcia, Sants-Montjuïc i Les Corts, segurament perquè són barris molt ben comunicats amb tots els transports públics.

Si prefereixes viure sol, a Barcelona hi ha petits pisos o estudis de pocs metres quadrats ideals. Això sí, aquesta és la opció d’habitatge més cara, doncs el preu que pagues és equiparable al de les millors residències d’estudiants (lloguer + factures), estem parlant d’uns 1.000€/mes. Per tant, l’alternativa més barata de totes és la de llogar una habitació en un pis compartit.

El preu dels pisos de lloguer a Barcelona puja i baixa per temporades (depèn de com està el mercat immobiliari), tot i que sempre es pot arribar a un acord. Per tant, com no podem donar una xifra exacta de quant li costa a un estudiant viure a Barcelona en un pis compartit, direm que la renda total dels pisos d’entre 3 i 4 habitacions està al voltant dels 900 i 1.200€, el que vol dir que només de lloguer cada persona ha de desemborsar entre 200 i 400€/mes afegint totes les despeses (llum, aigua, gas, companyia telefònica, etc.). Així que, per persona, viure en un pis compartit costa al voltant de 500 i 800€/mes.[/vc_column_text][vc_column_text]En aquest article anal·litzem el preu de l’habitatge a Barcelona i cuant li costa a un estudiant viere a la ciutat comptal.

Barcelona, a part de ser una localitat molt visitada per turistes, també és una ciutat molt estudiantil per la gran oferta que hi ha en formació i universitats.

Cada any, la capital catalana rep milers d’estudiants de la resta de Catalunya, de les Illes Balears i d’altres ciutats d’Espanya, i fa uns quants anys que joves de tot el món també trien Barcelona per fer el seu Erasmus. Si ets estudiant i has triat la capital catalana com la teva destinació, has de tenir molt en compte que es tracta d’una ciutat bastant cara.

Avui a Finques Rodes volem aclarirquant li costa a un estudiant viure a Barcelona