Les avaries suposen veritables maldecaps tant per a propietaris com per a llogaters, no només per les molèsties que comporten sinó perquè solen ser motiu de disputes respecte a qui correspon afrontar el cost de la reparació. Independentment d’això, hi ha algunes avaries que solen ser molt comunes i que cal resoldre d’una manera ràpida i eficaç.

A Finques Rodés t’expliquem quines són les avaries més comunes en un habitatge de lloguer.

Avaries a la instal·lació de fontaneria

La fontaneria sol donar molts problemes, en alguns casos solen ser reparacions senzilles en el cas d’aixetes que degoten o cisternes que no funcionen però altres vegades es tracta d’embussos o problemes d’humitats i filtracions que poden necessitar ajuda especialitzada. Per evitar-los, el principal és realitzar un bon manteniment i no fer servir la pica o el vàter com a cubell d’escombraries.

Errors a la caldera

Acostuma a ser una de les avaries més habituals en aquesta època de l’any. El primer que cal fer és fer alguna comprovació abans d’anar a cap professional, per si es tracta simplement d’una pressió d’aigua insuficient a una obstrucció a la sortida de fums, sinó caldrà trucar al tècnic especialitzat. Per evitar aquests problemes cal fer una revisió anual per mantenir la caldera a punt.

Problemes d’electricitat

La majoria d’aquestes avaries sol ser perquè tenen una instal·lació antiquada o un manteniment deficient, tenint en compte que un curtcircuit pot arribar a ser molt perillós. Depenent del tipus d’avaria, la reparació correspondrà al propietari o llogater.

Avaries als electrodomèstics

A casa hi ha nombrosos electrodomèstics que poden fallar al llarg d’un període de lloguer com una avaria a la placa elèctrica, trencament de la bomba o gomes en mal estat de la rentadora o avaries del frigorífic. El més ràpid per resoldre aquests problemes és trucar al servei tècnic, ja que solen requerir peces de recanvi i de personal qualificat.