L’estil industrial és una tendència en disseny d’interiors que s’ha tornat cada cop més popular els darrers anys. Amb una aparença moderna i urbana, aquest estil es caracteritza pel seu ús de materials com l’acer, el ferro, el formigó i la fusta sense acabats polits. Si estàs interessat a reformar el teu espai amb estil industrial, a Finques Rodés et deixem algunes idees per aconseguir un look urbà i modern.

 

Parets: l’estil industrial es caracteritza per parets de maó a la vista o de concret sense acabat, si no tens parets d’aquest tipus al teu espai, pots crear una imitació amb panells de guix i pintura.

Sòls: els terres de ciment polit són un element clau de l’estil industrial, una altra alternativa és afegir una capa de ciment auto anivellant sobre el pis existent o triar rajoles d’aspecte industrial en tons grisencs.

Mobles: els mobles d’estil industrial solen ser de ferro o acer, amb acabats envellits o rovellats, encara que també s’hi poden incloure mobles de fusta massissa, preferiblement amb acabats naturals sense polir.

Il·luminació: les làmpades d’estil industrial, amb pantalles de metall, cablejat a la vista i bombetes de filament, són una característica clau d’aquest estil; així mateix, les làmpades penjants o de paret en grups o solitàries, creen un ambient urbà i modern .

Tèxtils: els tèxtils a l’estil industrial solen ser de teixits naturals, com el cotó o el lli, i en tons neutres com el blanc, negre o gris.

Accessoris: quant als objectes de decoració d’estil industrial, solen ser elements funcionals, com ara engranatges, rodes dentades, rellotges i altres objectes relacionats amb la indústria. També es poden incloure elements decoratius en metall, com ara caixes, làmines i cartells.

Espai obert: aquest estil es presta bé per a espais amplis i oberts, per això es pot considerar l’eliminació de parets per crear un espai de concepte obert.

Canonades a la vista: la canonada de gas i les canonades d’aigua poden ser un element decoratiu i funcional per crear un ambient urbà i afegir un toc d’enginyeria a la decoració.

 

Amb aquestes idees, pots aconseguir un look urbà i modern pel teu espai amb estil industrial. Recorda que allò important és crear un ambient acollidor i equilibrat amb els materials i elements que t’agradin.