Gairebé tothom es planteja la primavera com la millor època per a realitzar reformes, no obstant això, en els mesos més freds de l’any també hi ha alguns treballs que es poden realitzar i que ajudaran a millorar l’habitatge i donar-li un aspecte més actualitzat a més de reduir el consum energètic.

A Finques Rodés et recomanem aquestes reformes d’hivern per a poder optimitzar el consum d’energia.

Canviar portes i finestres

El fet de canviar portes i finestres no solament serà per a donar-li un aspecte més actual a l’habitatge sinó per a aprofitar i millorar l’aïllament de l’habitatge, aconseguint que no s’escapi la calor interior, la qual cosa redunda en un estalvi de la calefacció.

Apostar per energies renovables

Una de les millors reformes que ajuda a optimitzar el consum energètic és incloure energies renovables, ja siguin les conegudes plaques solars fotovoltaiques, que aconseguiran reduir el consum d’electricitat o altres energies alternatives, com per exemple, la aerotermia que juntament amb la instal·lació de sòls radiants o radiadors, és una de les millors alternatives respecte al gas natural per a estalviar energia.

Instal·lar l’aire condicionat

A l’hivern sol haver-hi ofertes d’aparells d’aire condicionat que també funcionen com a calefacció. Ajudant-nos d’un termòstat per a controlar la temperatura en les diferents habitacions i apagant-lo en aquelles zones on no l’utilitzem, a més de mantenir una temperatura constant, ens ajudarà a reduir el consum d’energia.

Si encara no t’has decidit per realitzar reformes en aquesta època de l’any, aquí van alguns avantatges de realitzar reformes a l’hivern:

❖ Evitar el període vacacional, sobretot d’agost, on s’alenteixen els temps per a aconseguir permisos necessaris i s’evita la complicació d’aconseguir empreses de reformes.

❖ La baixada de preus d’alguns productes, com per exemple, l’aire condicionat, que sol estar rebaixat en aquesta època de l’any.

❖ La possibilitat de detectar millor alguns problemes com a filtracions o humitats.