El sector immobiliari ja fa uns anys que s’està especialitzant en construir habitatges en funció de les necessitats de les persones i dels diferents col·lectius, és així com hem començat a gaudir de diferents solucions habitacionals per a perfils molt diferents, com és el cas dels perfils sènior.

A Finques Rodés t’expliquem què és el senior living i quines són les principals característiques d’aquest concepte.

Actualment, la tendència demogràfica al nostre país està provocant que hi hagi empreses que s’estiguin dedicant especialment a construir immobles destinats a persones més grans de 65 anys que siguin independents i amb bona capacitat física i cognitiva, es tracta del senior living.

Aquest model d’habitatges va sorgir a França i el Regne Unit, considerats els líders d’aquestes construccions, i actualment el nostre país comença a destacar en aquest tipus de construcció a causa del procés d’envelliment de la nostra població. I alhora respon també a la demanda actual d’espanyols que busquen immobles amb aquestes característiques i que comptin amb tots els serveis necessaris per millorar-ne la qualitat de vida.

Tot i que la característica principal del senior living és que estan enfocats a una població més gran d’entre 60 i 65 anys, hi ha diversos models depenent de diferents característiques:

El senior living coliving: on es comercialitzen diferents habitatges que compten amb zones comunes i estan especialitzades en el mercat sènior.

El senior living cohousing: en aquest cas, els habitatges es construeixen en cooperativa i són persones que tenen interessos comuns i s’encarreguen de promoure el projecte en què residiran, es tracta d’habitatges amb preus més assequibles i amb format de compra a propietat.

El senior living resort: solen ser habitatges una mica més exclusius, en urbanitzacions situades a la costa i destinades al públic estranger.

Actualment hi ha projectes de coliving sènior a diferents ciutats d’Espanya on els més grans de 65 anys poden viure amb totes les comoditats.