Un tancament de terrassa pot ser molt útil en el cas que vulguem integrar l’espai exterior a l’interior de l’habitatge però també es pot fer servir per mantenir la terrassa i poder-la utilitzar durant tot l’any.

A Finques Rodés t’expliquem com pots aprofitar l’espai exterior a l’hivern amb la instal·lació de tancaments de terrassa.

Abans de ficar-nos en obra hauríem de comprovar i analitzar si realment guanyarem espai incorporant la terrassa a l’habitatge, ja que hi ha ocasions en què no val la pena. En cas que la resposta sigui afirmativa, tancar una terrassa pot aportar-nos diferents beneficis com ara: l’aïllament tèrmic i acústic, menys brutícia i poder allargar l’ús de la terrassa més enllà del bon temps, a més, aquest espai podrà servir per ampliar l’interior o per obtenir un nou ambient a casa nostra.

El cost d’un tancament pot variar depenent dels materials que inclourem i el tipus de tancament que necessitem o que haguem triat.

D’altra banda, i depenent de la mida de la terrassa, caldrà decidir quin tipus de tancament farem, complet o si utilitzarem només una part del pati o la terrassa, així com considerar si farem un tancament només frontal i lateral oi si inclourem el tancament superior.

En espais més petits es pot optar per incloure vidre al sostre per no perdre lluminositat o incloure un alumini opac que dona més intimitat encara que resta llum. Una altra opció per poder obrir i tancar i no perdre llum pot ser el tancament de sostre de lamel·les orientables. Entre els diferents tipus de tancaments podem trobar:

  • Cortines de vidre per no perdre sensació amb l’exterior, alhora que permet fer servir tot l’any la terrassa.
  • Tancament amb perfileria i vidre, és el més tradicional i podem guanyar espai interior, ja que ofereix un aïllament tèrmic i acústic molt bo.
  • Tancament amb tendals, que a més de donar molta més intimitat ajuda a protegir del sol els mesos d’estiu, sempre que s’elegeixin tendals amb teixits de qualitat.

Tot i això, i abans de realitzar qualsevol reforma respecte a la terrassa, sempre cal informar-se dels permisos i llicències necessaris i conèixer la legislació urbanística de l’Ajuntament, a més que en cas d’estar en un edifici, caldrà obtenir l’aprovació de la comunitat de veïns.