Les certificacions energètiques per a habitatges ecològics són una manera d’estalviar i alhora intentar arribar als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per al 2030.

 

A Finques Rodés t’expliquem quins són els tipus de certificacions energètiques per als habitatges ecològics.

 

L’objectiu principal que els habitatges estiguin certificats com a sostenibles és aconseguir immobles respectuosos amb el medi ambient i amb un consum energètic gairebé nul. Dins de les diferents certificacions es prioritzen diferents aspectes com:

 

❖ La disminució al màxim del consum energètic.

❖ La implementació d’energies renovables.

❖ L’impacte positiu dels materials a la construcció, amb l’aprofitament dels recursos materials.

❖ La reducció de l’ús de recursos, així com la reducció de residus i emissions.

❖ Rebaixar el preu dels edificis i el seu manteniment.

❖ Millorar el confort i el benestar dels seus habitants.

 

Aquestes són les diferents certificacions internacionals que responen a habitatges sostenibles.

 

BREEAM: És un mètode d’avaluació i certificació de sostenibilitat a nivell mundial des de la seva fundació el 1921. S’encarrega d’avaluar deu categories: aigua, materials, residus, ús ecològic del sòl, contaminació, gestió, salut i benestar, energia, transport i innovació.

 

LEED: és un sistema que funciona des de 1993 de part de l’US Green Building Council i avalua les edificacions pel que fa a la seva eficiència energètica, la millora de la qualitat ambiental de l’interior, eficiència en el consum d’aigua, ús d’energies alternatives, selecció de materials i desenvolupament sostenible dels espais.

 

PASSIVHAUS: aquesta certificació alemanya de finals dels 80 té l’objectiu de reduir gairebé a zero el consum energètic avaluant-ne cinc elements principals: aïllament, hermeticitat, absència de ponts tèrmics, velocitat controlada amb recuperació de calor i finestres i portes d’altes prestacions.

 

VERD: la seva adaptació a la normativa europea fa que sigui una de les referències en certificació d’edificació sostenible al nostre país amb una avaluació basada en cinc P: persona, protecció del planeta, prosperitat, pau i pacte.