Després d’un any d’incertesa ja tornem a ser desembre i s’apropen les festivitats de Nadal, això vol dir que comencen els llargs dinars familiars, les escapades arreu el món i les quedades amb els amics, per tant, durant aquest període de temps deixem les nostres llars desprotegides i els robatoris i les ocupacions augmenten, tots sabem que són dates en les quals si no hi ets, els veïns tenen l’atenció en altres coses, i el soroll a casa seu és major a l’habitual, per tant, difícilment s’adonaran del que passa, els delinqüents saben que durant els dies més assenyalats que a l’habitatge hi haurà regals de major o menor categoria, i possiblement diners en efectiu, gairebé assegurant-se un bon botí.

És per això que des de Finques Rodés us donem un seguit de consells de seguretat als propietaris per a prevenir l’ocupació i els robatoris en aquestes dates, tot i això, poden ser aplicades durant tot l’any.

7 tips de seguretat:

Sempre tancar la porta amb clau, tot i pensar que l’absència serà en un període de temps breu.

Inutilitzar endolls exteriors, és a dir tallar el corrent d’aquests endolls evitarà que els lladres utilitzin eines elèctriques, i aquesta mesura és una bona manera de dificultar-los l’ús d’aparells que els permeti un robatori ràpid.

Instal·lar mitjans de seguretat addicionals en els accessos a la vivenda, així com portes blindades, bombí de seguretat antibumping  amb protecció VdS BZ+, finestres i persianes de seguretat,  un sistema de càmeres de vigilància o bé  un sistema d’alarma homologat.

Vigilar el que es publica a les xarxes socials si un marxa de vacances, per tant, és recomanable donar la mínima informació.

Deixar les persianes baixades del tot pot ser un senyal d’informació molt rellevant, així com ser vistos en carregar el cotxe per a un viatge llarg.

Un altre sistema de protecció és donar la sensació que hi ha l’habitatge ocupat, per això serà important tenir endolls amb temporitzador i llums solars, d’aquesta manera fer que a última hora del dia s’obrin i la llar no sembli desocupada del tot.

Si disposes de caixa forta, diposita els teus objectes de més valor, així com joies, diners en efectiu etc.

Esperem que seguint aquests consells pugueu gaudir dels moments en família amb tranquil·litat.

 

Bones Festes!